Wie is Paul

Ik ben een deskundige in het primair onderwijs met geloof in en respect voor kinderen en volwassenen, gedreven en gepassioneerd als het gaat om de ontwikkeling van iedereen in en rond de school. Met creativiteit wil ik mensen inspireren, motiveren en meenemen in het proces om te komen tot een stevig fundament en organisatie die in balans is. Dat betekent ook luisteren naar wat er speelt. Ik kom snel tot de kern zodat we kunnen gaan werken aan de verandering die nodig is.

Toen ik aan de Pabo begon wist ik nog niet dat ik dit wilde zijn, maar de creativiteit en passie voor het onderwijs had ik al in me. Ik had nog niet zo helder voor ogen wat voor leerkracht ik wilde worden. Het enige wat ik in die beginjaren wilde was een goede leerkracht zijn en de kinderen het beste van mezelf geven. Na 10 jaar voor de klas wilde ik dit niet voor één klas doen maar voor alle kinderen van een school. Dat kun je goed als directeur en ik werd dit bij een school voor Ervaringsgericht onderwijs. Na 3 jaar zette ik weer een stapje vooruit en ben ik meerschoolsdirecteur geworden van een ontwikkelingsgerichte- en later van een Jenaplan school. In deze periode heb ik ook drie jaar leiding gegeven aan een AZC-school. Hierdoor heb ik me gespecialiseerd in vernieuwende scholen.

Heldere doelen primair onderwijs
De doelen voor het onderwijs zijn voor mij heel helder. Het gaat om de brede ontwikkeling van het kind, waarbij kinderen kennis en vaardigheden verwerven en inzicht krijgen in wie ze zijn als persoon om zo een goede burger te worden. Die optimale ontwikkeling staat bij mij voorop.

Resultaat
Naast deze werkzaamheden heb ik diverse samenwerkingstrajecten opgestart en begeleid. Resultaten hiervan zijn duurzame verbindingen met partners uit zowel onderwijs als opvang. Trots ben ik op de door mij georganiseerde reis naar Finland met alle samenwerkende partners uit de wijk Pannenschuur-Oisterwijk. Daarnaast ben ik lid van het adviesorgaan binnen stichting Opmaat geweest.

Anderen zeggen over mij dat ik goed ben in:

  1. Analyseren vraagstukken en problemen oplossen
  2. Bouwen aan duurzame relaties
  3. Innoveren
  4. Inspireren en motiveren tot hoge prestaties
  5. Overtuigend & krachtig communiceren
  6. Visualiseren van processen

En verder… ben ik echtgenoot, vader en Bekenaar. In mijn vrije tijd ben ik leadzanger en gitarist bij WasKo. Wil je weten wat ik daar doe? Klik op het  logo voor de site.